След пирамидата на Ружа Игнатова, имаме и пирамидата  Nexo“. Това

...
След пирамидата на Ружа Игнатова, имаме и пирамидата  Nexo“. Това
Коментари Харесай

Красен Кралев: Скандалът Nexo е черно петно за България като инвестиционна дестинация

След пирамидата на Ружа Игнатова, имаме и пирамидата  „ Nexo “.

Това е величествен интернационален скандал, който надвишава неведнъж мащабите на нашата махленско-битова политическа действителност. Както и да се развие въпросът, това е следващото черно леке върху България като капиталова дестинация. Това съобщи на днешната конференция националният представител от ГЕРБ/СДС – Варна Красен Кралев. Той напомни обстоятелствата, които получиха гласност през последните дни.
Провежда се следствие против проведена незаконна група, засегнала ползите на жителите на разнообразни страни. Извършените транзакции посредством криптобанката NEXO за 5-годишен интервал възлизат на 94 милиарда $. Групата е работила от 2018 година и е била основана с користна цел за данъчни закононарушения, пране на пари, компютърни измами, банкова активност без лиценз.
Проверката за NEXO AG демонстрира, че регистрацията ѝ е в кантона Зюг в Швейцария на адрес Grafenaustrasse 15. Фигурират четири имена: Коста Калинов, Георги Шулев, Антони Тренчев и Сокол Янков.

•    Има транзакции към лице, уличено в незаконна активност от израелските служби
Става дума за Махмуд Мохамед Махмуд Айеш, който съгласно Израел е съпричастен към палестинска терористична формация.
•    След 5 април 2022 година, когато Съединени американски щати постанова наказания на огромна даркнет крипто борса, със седалище в Москва, следват серия от над 20 транзакции към Nexo. По този метод непосредствено са нарушени тези наказания.
•    Има нарушавания и във връзка с криптоборси в Иран, както и към адреси, към които са плащани откупи за отвличания и закононарушения
•    Разследващите са открили, че през Nexo са минали над 4 милиона транзакции.
Депутатът напомни, че рухването на държавното управление на Промяната потегли от абсурда за избор на шеф на Българска народна банка сред Политическа партия и Има Такъв Народ –за Андрей Гюров и Любомир Каримански.За това Кралев зададе и първия въпрос за връзката на Асен Василев и Политическа партия с крипто фараоните и срещите, които е имал някогашният вицепремиер в МФ с играчите от Nexo и по какъв начин „ Борика “ може да стане в действителност „ coin to fiat exchange “.Разговорът е от септември м.г и е наличен в Youtube, уточни депутатът. Това видео е доказателство, че Асен Василев и неговата партия  излъгаха в формалната позиция до медиите, тъй като тематиката, която се е обсъждала, е по какъв начин системата за разплащане Борика може да стартира да прави продан сред крипто валути и пари.
Народният представител сложи и втория въпрос за финансирането на политически партии от  крипто банката. От самата Nexo потвърдиха, че са финансирали предизборните акции на Демократична България, водени само от „ будна гражданска съвест “.
Третият въпрос е обвързван с финансирането на медии от страна на финансовата пирамида, тъй като както стана ясно, разследваната компания за крипто валута Nexo дълги години е измежду основните рекламодатели в изданията на Иво Прокопиев. Почти цялата цифрова имиджова връзка на Nexo преминаваше точно през уеб страниците „ Капитал “ и „ Дневник “.
Депутатъ Красен Кралев напомни и за другата огромна спекулация „ Джемкорп “, отчетът по която на краткотрайната комисия беше признат с голямо болшинство в Народно събрание. 150 страници в него уличават Кирил Петков и Промяната в осъществени редица престъпления, нарушаване на Конституцията, укриване на отчета на ДАНС, целеустремено сключване на меморандума с офшорка, с цел да не се видят капиталите и притежателите на компанията, на която Политическа партия харизва цялата българска енергетика.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР